SİVAS / MERKEZ - Mimar Sinan İlkokulu

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı okulumuzda öğrencilerimizin, velilerimizin katılımı ile çoşku içinde kutlandı. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin bağımsızlığı ve varlığı yolunda aziz canlarını feda eden şehitlerimizi saygı ve minnet ile anıyoruz. Kurtuluş Savaşı'mızın başlangıç günü olan 19 Mayıs Türk Milleti ve Mazlum Milletler için çok değerlidir. Özgürlük ve bağımsızlık yolunda tüm dünyaya örnek olmuştur.

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN

May

Okulumuz Rehber öğretmenleri tarafından çok amaçlı salonda 09.05.2024 Perşembe günü saat 13.10 da velilerimize yönelik 'Teknoloji Bağımlılığı 'konulu seminer verilmiştir.

BİLİM SÖYLEŞİLERİ

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof.Dr.Emre BİÇER tarafınca okulumuz öğrencilerine  "BİLİM SÖYLEŞİLERİ" kapsamında Enerji ve Piller konulu söyleşi gerçekleştirildi.

SU HAYATTIR

Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza “Su Tasarrufu” bilincini aşılamak hedefiyle yola çıkan DSİ Tanıtım Tırı ve “Küçük Su Damlası” adlı tiyatro oyunu sergilendi. Okulumuz öğrencilerinin ilgi ile takip ettiği “Küçük Su Damlası” adlı oyun büyük ilgi gördü. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

ŞİİR DİNLETİSİ

Okulumuz 4. sınıf öğrencileri arasında "Sakarya Türküsü" şiirini ezbere güzel okuma yarışması düzenlendi. Öğrencilerimizin büyük bir ilgi ve heyecanla katıldığı proğramda  4-E sınıfı öğrencimiz Berat KOÇ jüri değerlendirmesinde birinci seçilmiştir. Jürimize, katkı sağlayan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Şiir güzeldir.

KÜTÜPHANE

Sivas İl Halk Şemsi Sivasi Kütüphanesinden öğrencilerimize Kütüphane Üyelik Kartları çıkarıldı. Yaklaşık 600 öğrencimiz kitaphaneye üye oldu. Kütüphaneden tüm kaynaklara rahatlıkla ulaşabilecek öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Artık her velimizin çarşıya gidişinde öğrencilerimizi Üye Kartları ile beraber Şemsi Sivasi Kütüphanesine götürerek Ödünç Kitap alma , kitap okuma ve kütüphane ortamını yaşayan çocuklar yetişmesine katkı vermesini bekliyoruz.

May

Anasınıfı Öğretmenimiz Gül Senem Şanlı'ıyı ,velilerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor hayırlı,sağlıklı, mutlu ömürler diliyoruz.

Nis

23 NİSAN KUTLU OLSUN

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Açılışının 104. yıldönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda birbirinden güzel sunumlar eşliğinde coşku ile kutlandı. Emeği geçen,katılım sağlayan tüm öğrenci,öğretmen ve velilerimize teşekkür ederiz.

Bugün de Başta ilk Türkiye Büyük Millet meclisi Başkanımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa kemal Atatürk'ü ve vatanımız uğrunda aziz canlarını feda eden şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

"  EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR."

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda 23 Nisan Salı Günü Saat 10:30'da kutlanacaktır. Tüm velilerimiz ve mahalle sakinlerimiz davetlidir.

İstiklal Marşı'nın Kabulü programı yapıldı.

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı yapıldı.

ZİYARET

Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Eyüp DURNA'dan okulumuza ziyaret. Şube Müdürümüz 3 Mart 2024 te vefat ederek aramızdan ayrılan Özkan ÖZER öğretmenimize Allah'tan rahmet ailesine ve öğretmenlerimize başsağlığı ve taziyelerini ilettiler.

Daha sonra okulumuzun bölümlerini gezen DURNA okulumuzda yürütülen proje ve yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirildi. Şube Müdürümüz yapılan çalışmalar için teşekkür ederek öğretmenlerimizden ve okul idaresinden gelen talepleri alarak okulumuzdan ayrıldı.

ÖZKAN ÖZER

Okulumuz Özel Eğitim Öğretmenimiz Özkan ÖZER kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiştir. İyi niyet,samimiyet ve fedakarlığı ile gönüllerimizde taht kuran bir dostu, arkadaşı, öğretmeni kayıp etmenin büyük üzüntüsü içindeyiz. Allah rahmet eylesin kabri nur mekanı cennet olsun.  Ailesinin ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun.

Mimar Sinan İlokulu Ailesi

Mimar Sinan İlkokulu Özel Eğitim Öğretmeni Özkan Özer Vefat etmiştir.

Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine sabırlar dileriz.

Mekanı cennet olsun.

Ailesinin ve eğitim camiasının başı sağolsun.

Mimar Sinan İlkokulu Ailesi

@sivasvaliligi

@sivasmem

@sivas_hedef

@necatiyener_

@selahattinince58

ÖĞRETMENLER ODASI BULUŞMALARI SİVAS'TA GERÇEKLEŞTİ

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin, "Öğretmenler Odası Buluşmaları" kapsamında Sivas'ta tarihî Behrampaşa Hanı'nda düzenlenen programda öğretmenlerle bir araya geldi.

Toplantıda okulumuz Müdür Yardımcısı İlhan EGE "Hayalleri Uçuran Adam Nuri Demirağ" kitabını ve Nuri DEMİRAĞ'ın okul birinciliği arşiv kayıtlarını Sayın Bakanımıza hediye ettiler.